Bli sertifisert som REQB Certified Professional for Requirements Engineering

Av | 7. januar 2011
Norwegian Testing Board støtter REQB fordi testere er svært avhengige av godt spesifiserte krav.

Når en har problemer i softwareprosjekter har dette ofte å gjøre med krav som er misforstått, ufullstendig og dårlig dokumentert. REQB – Requirements Engineering Qualifications Board – har erkjent dette problemet og prøver å avhjelpe dette ved å sette opp internasjonale standarder for håndtering av krav.

REQB Certified Professional for Requirements Engineering viser at du har grunnkunnskaper om Requirements Engineering. Dvs. du kan identifisere og spesifisere krav og analysere disse på en ryddig og effektiv måte. Du kjenner også til de vesentlige prosedyrene og prosessene rundt kravhåndtering og kan håndtere risiko med krav.

Sertifiseringen hjelper deg å vise at du har slik basiskunnskap, overfor brukere, oppdragsgivere og arbeidsgivere.

Pensum og sertifiseringen ble utviklet av et internasjonalt ekspertpanel, noe som bidrar til at skjemaet trolig blir en internasjonal standard. Pensumet gjør det mulig å snakke samme språk som andre eksperte i andre land og bedrifter samt oppnå samme minstemål av kunnskap om faget.

Vis din kompetanse – bli sertifisert!

Eksamen arrangeres i Norge av Norwegian Testing Board i samband med eksamen om software testing. Eksamen er på engelsk. Påmelding til eksamensansvarlig i ISTQB – Norwegian Testing Board.

Mer informasjon finner du på www.reqb.org

Eksamen mulig fra 1. mars 2011.

Kategori: