Online eksamen i Norge

Av | 5. juni 2011
NTB har utført den første online/elektroniske ISTQB-sertifiseringen i Norge.

I samarbeid med gasq i Tyskland kan NTB tilby online/elektronisk sertifisering. Dette som et tilbud når det er få kandidater på Advanced sertifiseringer.

NTB utarbeider og tilbyr normalt egne eksamener. Men i enkelte tilfeller trenger vi flere og andre eksamensspørsmål. Vi har derfor hatt et godt samarbeid med gasq som har gjennomført sertifiseringer i slike tilfeller. Men når det er få deltagere er det ikke økonomisk å benytte gasq til dette i Norge. Med bruk av online eksamensform vil vi kunne avholde eksamen også med færre deltagere.

Utføringen av online eksamen er i hovedsak som for papirbasert eksamen. Den utføres til et gitt tidspunkt i et felles eksamenslokale med eksamensvakt. Du får eget brukernavn og passord med tilgang til din egen eksamen. Systemet er lett å bruke og gir deg analyse av svarene dine umiddelbart etter utført eksamen.

Ved bruk av arbeidsstasjoner med behov for tilgang til strøm og nettverk så kan dette sette noen ekstra krav til hvor eksamen kan holdes.

Forespørsel om online/elektronisk eksamen: eksamenskoordinator.

Oppdatert 05.06.2011: NTB vil ikke tilby denne eksamensformen på generellt grunnlag. Som en frivillig organisasjon med ressurser som bruker sin fritid til ISTQB krever eksamensformen for mye med å ha baser med PC’er som skal vedlikeholdes og fraktes til eksamenslokale.

gasq er en internasjonal sertifiseringsorganisasjon som jobber på oppdrag for bl.a. nasjonale ISTQB boards. Les mer om gasq ved å klikke på logoen under:

Kategori: